péntek, május 24, 2019
   
Text Size

Meritum alkusz hírek

Tisztelt Partnerünk!

 

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy Társaságunk többségi tulajdonosa úgy döntött, hogy eladja a Társaságban való többségi részesedését a CIG Pannónia Biztosítónak. A megállapodás része, hogy az új tulajdonos nem kíván a jövőben a KGFB  és a Társasház piacon működni.

Ennek megfelelően a jövőbeni új KGFB szerzések elkerülése végett az MKBB egy rendkívül magas tarifát hirdet meg 2016. november 1-én, 2017. január 01-i hatállyal. A KGFB portfolió megszüntetésének céljából az élő KGFB szerződéseket évfordulóra felmondjuk.

 

A fenti döntések nincsenek befolyással az egyéb üzletágak működésére, kérdés esetén állunk szíves rendelkezésre.

 

Tisztelettel,

 

MKB Általános Biztosító Zrt.

 
Évfordulós felmondások új rendje

Adminisztrációs folyamataink felgyorsítása érdekében a jövőben kizárólag szkennelt
formában, e-mailen várjuk a biztosítási szerződések évfordulóra történő
felmondását a felmondas@unionbiztosito.hu címre.
Az e-mailben az ügyfél által aláírt felmondó nyilatkozatot (ha cég, akkor az aláírási címpéldánnyal egyezően), vagy az alkusz
által aláírt felmondást és az azt lehetővé tevő alkuszi megbízást várjuk.
Az automatizált feldolgozás érdekében az alábbi szabályokat kérjük, tartsátok be:
- erre az e-mail címre kizárólag szerződés felmondásokat küldjetek
- egy e-mailbe egy szerződés felmondását csatoljátok
- az e-mail tárgysorában a pontos szerződésszám szerepeljen (lehetőleg kizárólag, de
ha ez nem megoldható, akkor az első nyolc karakterben mindenképpen, szöveg nem
szükséges a levélbe)
Ezzel párhuzamosan 2016. október 18-án megszűnik az UNION Alkusz Igazgatóságának
+ 36 1 486 4381-es faxszáma.
Ha nem a fentieknek megfelelően érkezik a felmondás, akkor annak várható
feldolgozási ideje lényegesen hosszabb lesz, ami felesleges kellemetlenséget okozhat
közös ügyfeleinknek.
Megértésüket köszönjük!
Üdvözlettel,

UNION Biztosító
Vienna Insurance Group
   

Önálló miniCasco

miniCasco biztosításBárkivel könnyen előfordulhat, hogy véletlenül összekoccan egy másik járművelpéldául egy zsúfolt parkolóban tolatás közben vagy, ha egy csúszós útszakaszon elvéti a féktávolságot.

A kötelező biztosítás csak a vétlen fél kárát téríti meg. 
De mi van akkor, ha véletlenül Ön idézi elő a balesetet? Ki téríti meg az Ön kárát?

A gépjárművel okozott balesetek döntő többsége kisebb koccanás, amelynek javítási költsége nem haladja meg a 150.000 Ft-ot.

A Genertel az ilyen koccanásos balesetekre fejlesztette ki a miniCasco biztosítást, amellyel jelentősen spórolhat, vagy akár önrész nélkül teljes mértékben fedezheti gépjárműve javítási költségét. Sőt! Amennyiben rendelkezik teljes körű casco biztosítással, úgy kárrendezés során önrészét 150.000 Ft mértékig rendezheti.

Kinek ajánljuk a miniCascot?

Minden személy- és kistehergépjármű tulajdonosnak, vagy üzembentartónak, aki a miniCasco éves díjánál többet nem szeretne casco biztosítására áldozni és megelégszik a limitált kártérítéssel is.

Miért előnyös a miniCasco?

 • Önállóan is megköthető: semmiféle kötöttséget nem jelent az Ön számára önálló termék a Genertel palettáján (kötésének nem feltétele egyéb biztosítás megléte).
 • MiniCasco mini ár: Már évi pár ezer forintért megkötheti minicasco biztosítását, ha B2 vagy annál magasabb KGFB bónusz fokozattal rendelkezik.
 • Pár perc alatt megkötheti: a díjszámításhoz és biztosításkötéshez elég csupán néhány adat megadása.

Mire nyújt fedezetet a miniCasco?

 • Gépjárművek ütközése esetén a saját gépjárműben keletkezett kárt a miniCasco biztosítás megtéríti 150.000 Ft erejéig, a feltételek figyelembevételével.
 • Amennyiben teljeskörű casco szerződéssel rendelkezik, önrészfizetési kötelezettségeit a miniCascoval kiválthatja 150.000 Ft erejéig.

 

A fenti szolgáltatások egyikét veheti igénybe biztosítási évenként egy alkalommal.

   

LAKÁSBIZTOSÍTÁSI FELMÉRÉS K&H BIZTOSÍTÓTÓL

LAKÁSBIZTOSÍTÁSI FELMÉRÉS K&H BIZTOSÍTÓTÓL

A lakástulajdonosok 68 százaléka hatékony házőrzőnek tartja a kutyákat, az ebek megelőzik a rangsorban a saját videós megfigyelő rendszert, a polgárőrséget és a távfelügyelet nélküli riasztókat is - írja az MTI a K&H Biztosító felmérésére hivatkozva.

A K&H tájékoztatása szerint a magyarok 76 százaléka véli úgy, hogy a lakásbiztosítás hatékony védelmet jelent kármegelőzés és kárenyhítés szempontjából, 78 százalékuk szerint a szomszédok összefogása, a válaszadók 75 százaléka szerint pedig a távfelügyelettel rendelkező riasztók bizonyulnak hatékony védelmi módszernek. A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók 83 százaléka mondta azt, hogy rendelkezik lakásbiztosítással. Idén az első fél évben a K&H biztosítójának 30 százalékkal kevesebb lakásbetöréses ügye volt, mint az előző év azonos időszakában, ezekre átlagosan 181 ezer forintot fizetett ki a biztosító. Farkas Adrienn, a K&H Biztosító nem-életbiztosítás termékmenedzsment vezetője szerint a következő évtizedben a biztosítók világszerte olyan szolgáltatásokkal jelenhetnek meg, amelyek a megelőzésben kaphatnak főszerepet, mint az okos eszközökön alapuló távfelügyeleti rendszer.

   

NYÁRON TÖRTÉNIK A GYEREKBALESETEK EGYHARMADA

NYÁRON TÖRTÉNIK A GYEREKBALESETEK EGYHARMADA

 

A nyár kiemelten balesetveszélyes időszaknak számít a gyermekek számára, ekkor lényegesen megnő a közutakon, a közterületeken és az otthonokban bekövetkezett balesetek száma. Nem minden szülő van tisztában azzal, hogy a gyermek 3-18 éves kor között - ugyan limitált fedezetű -, de ingyenes állami baleset biztosítással rendelkezik, s léteznek a piacon már komoly, több millió forintos fedezetet nyújtó üzleti biztosítások is – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Rendőrségi adatok szerint a gyermekeket érintő közúti közlekedési balesetek harmada a nyári hónapokban történik. A gyerekek közúti baleseti sérüléseiket a nyári hónapokban leggyakrabban gépjárművek utasaiként szenvedik el, s autók utasaként éri őket a legtöbb halálos baleset is. A közúti balesetek mellett kiemelten magas a kerékpáros gyermekbalesetek száma a nyári hónapokban, ezek jelentős számban azonban nem a közutakon, hanem a játszótereken, parkokban vagy az udvarokon történik.

 

Közel 13 éve, Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003. (VIII. 14.) Kormányrendelet alapján minden 3 és 18 év közötti gyermeknek alanyi jogon jár állami balesetbiztosítás. A KSH adatai szerint közel 1,5 millió gyermek tartozik ebbe a biztosítotti körbe, amely otthon, az óvodában, az iskolában történt, utazás során bekövetkező balesetekre nyújt fedezetet bel- és külföldön. A szolgáltatások köre limitált, így ez a biztosítás külföldi utazásoknál nem helyettesíti az utasbiztosítást.

Az állami balesetbiztosítás mellett fél tucat biztosító kínál akár már néhány ezer forintos éves díjért az államinál jóval magasabb biztosítási összeget tartalmazó termékeket. Ezek a biztosítások nemcsak a gyermek 18 éves koráig nyújtanak szolgáltatást, hanem az egyetemi tanulmányok végéig, 23-25 éves korig is kiterjeszthetők. Ugyanakkor a tanulóbiztosítás megkötése előtt érdemes utánanézni, hogy ha a családnak van lakásbiztosítása, akkor az is tartalmazhat a családtagokat ért balesetekre szóló biztosítási fedezetet.

Magyarországon néhány éve már elérhetők olyan komoly, akár több millió forintos halálesetre, illetve egészségkárosodásra szóló fedeztet nyújtó gyermek baleset- és betegségbiztosítási termékek is, amelyek számos kiegészítő fedezetet is tartalmaznak. Asszisztencia szolgáltatást, a hét minden napján 0-24 órában igénybe vehető orvosi call-centert, „második orvosi szakvéleményt”, betegszállítást és képalkotó diagnosztikai eljárások fedezetét egy bizonyos limitösszegig. Tartalmazhatnak pszichológusi konzultációt nehéz élethelyzetek esetén, illetve - huzamosabb kórházi vagy otthoni ápolás esetén - magántanár igénybevételének költségét is.

   

2. oldal / 5

 

Ügyfélfogadás:

 • Hátfő: 10:00-16:00
 • Kedd: 10:00-16:00
 • Szerda:  10:00-15:30
 • Csütörtök:  10:00-16:00
 • Péntek:  10:00-13:30
 • Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

Meritum Biztosítási Alkusz Kft.:

 • Székhely-Telephely: 1095, Budapest Meter u. 48-52. Bejárat az utca front felől!
 • Telefon: 06-1/219-5182, 06-1/219-8153
 • E-mail cím: info (kukac) meritumalkusz.hu
 • Web cím: www.meritumalkusz.hu
 • Időpont foglalás: Hétfőtől-Péntekig: 10.00 - 12.00-ig.

Login Form